Leuk om te lezen

1.

De kwaliteiten van een innerlijke criticus

De innerlijke criticus is sterk, vasthoudend, analytisch, scherp en gedisciplineerd. Allemaal kwaliteiten die je op je werk goed kunt gebruiken. Stel je eens voor dat je innerlijke criticus deze kwaliteiten inzet, maar dan zonder het venijnige oordeel dat er altijd op volgt. Als een krachtige bondgenoot die objectief naar je werk kijkt en je helpt optimaal te presteren. Het is mogelijk als je hem goed leert kennen en je weg vindt in je omgang met hem.

Wil je hier meer over weten, lees dan eens 'De innerlijke criticus ontmaskerd' van Hal & Sidra Stone.

2.

Het duiveltje op je schouder is nooit tevreden

Waarom luisteren we zo goed naar het duiveltje op onze schouder? Misschien helpt het om je te beseffen dat het duiveltje op je schouder nooit tevreden zal zijn. Hij zal altijd wat aan te merken hebben. Zelfs als je het perfect doet, zal hij nog wat te zeuren hebben. Het stelt ons voor een onmogelijke taak, dus waarom nog zo goed luisteren naar het duiveltje op onze schouder?

3.

Hoe de combinatie met online coaching het verschil maakt

Veel trajecten hebben een beperkt aantal contactmomenten verspreid over een paar maanden. Op en rondom de dagen dat er contact is, is de betrokkenheid groot. Tussen de contactmomenten door is het moeilijk om structureel en effectief bezig te zijn met je doel en dreigt de waan van de dag roet in het eten te gooien. Het traject Vrij & Blij biedt intensieve begeleiding over een periode van 3 maanden, waarbij we naast persoonlijke gesprekken ook wekelijks online contact hebben. Dit helpt om de focus te houden. Er is een ononderbroken periode waarin er structureel aan jouw doel wordt gewerkt.

4.

De voordelen van online coachen

Wanneer je iets wilt delen hoef je niet te wachten op de eerstvolgende afspraak, je kunt online meteen je verhaal kwijt.

Je bent niet gebonden aan een gesprek van 45 minuten, je kunt de tijd nemen voor het formuleren van je vragen, antwoorden en bevindingen.

Schrijven helpt bij bewustwording en leidt tot nieuwe inzichten.

Er is wekelijks online contact waardoor er maximale betrokkenheid is en een snellere leercurve.

Omdat het contact online, via e-mail, plaatsvindt hoeven we geen agenda's op elkaar af te stemmen. Je werkt wanneer het jou uitkomt.

 

5.

Onbewust gedrag

Enig idee wat je op een dag allemaal volautomatisch doet? Je gelooft het waarschijnlijk niet (ik in ieder geval niet, de eerste keer dat ik het hoorde). 95% van wat je doet, doe je onbewust. Ga er maar eens op letten. Kijk alleen maar hoe je er nu bijzit. Heb je bewust gekozen voor deze houding? Had je door dat je met je voet zat wiebelen of met je vingers zat te spelen?.

Lees verder

6.

Lachen is gezond

Het is natuurlijk een open deur, maar het is zo waar! 

Ik weet nog dat ik eens enorm in de put zat toen ik onderstaande video van een vriendin kreeg toegestuurd. Ik moet er elke keer weer om lachen en vervolgens ook om mezelf. Heerlijk relativerend.