coaching linker kolom

 

Hoe werkt Coaching?

Een mens draait voor 95% op de automatische piloot. Dat gebeurt dus onbewust. Net als autorijden waarbij je schakelt, spiegelt, remt, de weg in de gaten houdt en meezingt met de radio, allemaal gelijktijdig. 

Als je vastloopt in je werk of prive, wat heb je dan allemaal onbewust gedaan? Tijdens coaching vogelen we uit hoe jouw automatische piloot werkt en wat er nodig is om je te resetten. Hiervoor gebruik ik verschillende modellen en technieken en oefeningen. 

Meestal doe je dit in een coachtraject waarbij je een aantal gesprekken voert van ongeveer 1,5 uur. Afhankelijk van waar je tegenaan loopt kan dit variƫren van 1 tot wel 10 gesprekken. In de gesprekken wordt je je bewust van je onbewust belemmerend gedrag en leer je op een andere manier denken en doen. Zodat je weer vol zelfvertrouwen, met veel energie en plezier, optimaal kunnen functioneren.

 

De toegevoegde waarde van e-coaching

In mijn praktijk combineer ik reguliere coaching met e-coaching. Het meest in de vorm van emailcontact en skype. Grote voordelen van coaching via email: 

Er is wekelijks online contact waardoor er maximale betrokkenheid is en een snellere leercurve. 

Omdat het contact online, via e-mail, plaatsvindt hoeven we geen agenda's op elkaar af te stemmen.

Je werkt wanneer het jou uitkomt. Wanneer je iets wilt delen hoef je niet te wachten op de eerstvolgende afspraak, je kunt online meteen je verhaal kwijt.

Je bent niet gebonden aan een gesprek, je kunt de tijd nemen voor het formuleren van je vragen, antwoorden en bevindingen. 

Schrijven helpt bij bewustwording en leidt tot nieuwe inzichten.